Sunnyslope Sustainable Office Restoration

Phoenix, AZ

Information +

This project is a sustainable renovation of a modest existing office building in north central Phoenix. The building faces east towards Central Avenue, the main corridor of Phoenix.

The renovation project has transformed the stark, heat-generating site and building into a cool, multi-layered oasis that buffers the building from the movement and noise of the street and creates a canopy that shades the building from the hot Arizona sun. The careful removal of unwanted exterior finishes eliminated need for major changes to the existing building shell. At the entrance of the building, a street-side courtyard composed of brightly colored, translucent eco-resin panels shields against noise and provides usable outdoor space.

Awards

AIA Arizona  Award, 2011
AIA Western Mountain Region Award, 2010
Valley Forward Environmental Excellence Award, Crescordia 2009

Building Area

4,000 GSF

Completion Date

2008